Bell & Ross har sannerligen flyttat fram positionerna de senaste åren, inte minst tack vare satsningen på vintageinspirerade kollektioner. Nu tar man ytterligare ett kliv framåt med Racing Bird, BRV1-92 och BRV2-94. Båda kommer i limiterade upplagor á 999 stycken vardera.

Varför är den intressant?

Det här är Bell & Ross när Bell & Ross är som mest Bell & Ross. Man har skapat två pilotklockor, som bygger på ett konceptuellt racerplan man själva designat. Allt började 2014 när man lanserade B-Rocket-kollektionen, som bygger på en raket-motorcykel. Om vi sedan snabbspolar till förra året, så lanserade man då sin populära Bellytanker och den Hot-Rod den baserades på.

Nya Racing Bird är en betydligt mer färgglad historia än vad vi vanligtvis förväntar oss från fransmännen. Av allt att döma kommer de 999 exemplaren av respektive modell att gå åt snabbare än en fågel som träffar en jetmotor.


Specifikationer:

Diameter: 38.5 mm (BRV1-92), 41 mm (BRV2-94)
Boettmaterial: Rostfritt stål
Vattentäthet: 100 m
Urverk: BR-CAL.302 (BRV1-92), BR-CAL.301 (BRV2-94)
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Uppdragning: Automatisk
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum – och kronograf (BRV2-94)
Cirkapris: 22 200 kr (BRV1-92), 40 300 kr (BRV2-94 med läderarmband), 43 400 kr (BRV2-94 på länk).


Första intrycket

Bell & Ross lyckas med konststycket att överraska positivt igen. Det är en välkommen och uppfriskande uppdatering av den populära vintagekollektionen. Med sina lekfulla detaljer (till exempel flygplansiluetten som motvikt på sekundvisaren) och färggranna accenter har man förmodligen skapat vad som kommer att bli ännu en succé. Att man var tvungen att kalla det för Limited Edition och ändå tillverka dem i 999 exemplar vardera drar dock ned helhetsintrycket för mig.

I övrigt har Bell & Ross lyckats göra ett avsteg från vad vi förväntar oss av dem vad gäller estetik och färgschema, men utan att falla helt utanför ramarna och det ska de ha all heder av. Kronografen råkar vara en av de nya releaser på årets Baselworld som tilltalar mig allra mest.

Läs mer på Bell & Ross hemsida.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.