Greubel Forsey förnekar sig aldrig. Deras komplexa, mekaniska konstverk är bland det mest extrema du kan hitta på klockscenen i dag. Förvånansvärt ofta görs det också med en stilfull elegans. Eller vad sägs om den senaste varianten av Greubel Forsey Quadruple Tourbillon, som nu heter Blue. Förmodligen kan ni gissa varför.

Greubel-Forsey-Quadruple-Tourbillon-Blue-Watch-01.jpg

Varför är den intressant?

Det känns som en fråga man egentligen inte ens behöver besvara. Svaret finns ju där mitt framför ögonen i namnet. Hallå, en kvadrupel tourbillon! Eller för att vara mer exakt: Två dubbla tourbilloner, sammankopplade med en differentialväxel, som jämnar ut varandras takt.

Urtavlan är i blått guld och har en härligt, ren och klar nyans. Boetten kommer i antingen platina eller 18 karats 5N roséguld. Den här varianten av Quadruple Tourbillon kommer tillverkas i endast åtta exemplar.


Specifikationer:

Diameter: 43.5 mm
Tjocklek: 16.11 mm
Boettmaterial: Platina eller 18k 5N roséguld
Vattentäthet: 30 m
Urverk: In-house med kvadrupel tourbillon
– Frekvens: 3 Hz
– Gångreserv: 50 timmar
Armband: Handsytt alligatorläder med matchande viklås i platina eller 18k 5N roséguld.
Pris: Meddelas senare


Mina tankar

Greubel-Forsey-Quadruple-Tourbillon-Blue-Watch-03-1024x576.jpg

Greubel Forseys kreationer upphör aldrig att fascinera. Quadruple Toubillon har varit en av stöttepelarna för dem och nu har den fått sig ett efterlängtat ansiktslyft. Den polerade, blå urtavlan är makalöst delikat. Greubel Forsey tillhör de som gör urmakeri till ett artisteri, till en sagolik konstform. Om man bara hade haft några miljoner som låg och drällde…

De lyckas förvisso inte toppa sin otroliga GMT Earth, som visades upp på årets SIHH. Men det var det nog ingen som hade förväntat sig å andra sidan.

Något pris har ännu inte tillkännagivits, men föregångaren gick på nätta 6,7 miljoner kronor.

Läs mer på Greubel Forseys hemsida.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.