TAG Heuers samarbete med Bamford Watch Department blev just ännu mer intimt. De inledde ett samarbete förra året, där kunderna kunde designa sin egen TAG Heuer. Nu har man lanserat en helt egen variant på klassikern Monaco.

https---blogs-images.forbes.com-robertanaas-files-2018-03-TAGHeuer_Monaco-Bamford_CAW2190.FC6437_2018-4.jpg

Varför är den intressant?

Det finns nog ingen modell som är så djupt förknippat med TAG Heuger som just Monaco. Det är en ikon i dess rätta bemärkelse och nu har den fått sig en Bamford-behandling. Urtavlan har blivit svart och fått ljusblå undertavlor, samt turkosa accenter på tim- och minutvisarna.

Men det allra mest intressanta här är boetten. Den är nämligen tillverkad i kolfiber och har fått en närmast marmorliknande finish.


Specifikationer:

Diameter: 39 mm
Boettmaterial: Kolfiber
Vattentäthet: 100 m
Urverk: TAG Heuer Caliber 11 (Sellita SW300-1)
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler: 59
– Gångreserv: 59
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum, kronograf.
Armband: Alligatorläder
Pris: Meddelas senare


Ett första intryck

Det krävs mod för att fingra på en riktig klassiker. Frågan är hur Heuer-puristerna tar emot den här varianten? Själv är jag lite kluven. Jag gillar den livfulla boetten och den mattsvarta tavlan, men de ljusblå undertavlorna och turkosa accenterna får den att se nästan lite plastig ut.

tag-monaco-bamford-2.jpg

Ett plus i kanten i alla fall för att man var trogen de små detaljerna (som kronan vid klockan 9) på originalet. Och för att man faktiskt vågade presentera en riktig publikfavorit i helt ny tappning.

Läs mer här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.