Zenith fortsätter att utveckla sin Defy-kollektion, som fick nytt liv på förra årets Baselworld. Den här gången rör det sig två varianter av Zenith Defy Classic.

z_2.jpg

Varför är den intressant?

Zenith återlanserade Defy-kollektionen under förra årets Baselworld. Den följer en trend vi kunnat skönja där fler och fler företag satsar på sportigare kollektioner, till ett mer tillgängligt pris.

Det är med andra ord något man behöver erbjuda i dagens konkurrens och Zenith gör oss inte besvikna. Titanboett, in-house-verk och dels en modell med traditionell tavla och så en skelettskuren sådan.


Specifikationer:

Diameter: 41 mm
Tjocklek 10.75 mm
Boettmaterial: Titan
Vattentäthet: 100 m
Urverk: In-house Elite 670 (Elite 670 SK i skeletterade)
– Frekvens: 4 Hz (28.800 VpH)
– Juveler: 27
– Gångreserv: 48 timmar
Cirkapris: 48 000 kr (läderarmband), 56 000 kr (länk), 53 000 kr (skelettskurna med gummiarmband) 54 500 kr (skelettskurna på länk)


Ett första intryck

Zenith gör den sportigare Defy-kollektionen mer tillgänglig på alla sätt. Det är svårt att inte gilla det. Visst finns här attribut som får en att anta att de hämtat inspiration från till exempel Patek Philippe, men det är inget som stör.

z_1.jpg

Jag är inte särskilt förtjust i den skelettskurna modellen, men ser varför den skulle kunna vara lockande. Modellen med traditionell urtavla är dock riktigt trevlig och kommer med ett i sammanhanget mycket överkomligt pris.

Läs mer på Zeniths hemsida.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.