Vi ska ta en titt på en av nyheterna, som ställdes ut på Hyperion Hotel. Det här är Carl Suchy & Söhne Waltz No. 1 Skeleton Watch.

carl-suchy-sohne-waltz-n1-skeleton-02.jpg

Varför är den intressant?

Det österrikiska varumärket har anor som sträcker sig till år 1822 och var en gång i tiden Österrikes främsta urmakare. Tyvärr vandrade man samma väg som många andra och försvann i glömska. Fram till 2016 vill säga, då företaget återupplivades. Och förra året lanserades den första nya modellen på flera årtionden, Waltz No.1.

I år introducerar man den skelettskurna varianten. Den guilloché-mönstrade tavlan är utbytt mot en jalsui-mönstrad igenom vilken man kan se det ultratunna Vaucher-verket VMF5401/180, som har en tjocklek på blott 2,6 mm.


Specifikationer

Diameter: 41.5 mm
Tjocklek: 9.3 mm
BoettmateriaL Rostfritt stål
Vattentäthet: 30 m
Urverk: Kaliber 5401/180
– Frekvens: 3 Hz (21.600 VpH)
– Juveler: 29
– Gångreserv: 42 timmar
Armband: Alligatorläder.
Cirkapris: 159 000 kr


Ett första intryck

Återupplivandet av Carl Suchy & Söhne ser alltmer lovande ut. Den mönstrade tavlan på Waltz No. 1 ska symbolisera två människor som dansar vals. Även den roterande, utmärkande sekundskivan vid klockan sex innehåller samma symbolik.

Under huven visar man dessutom upp ett högkvalitativt Vaucher-tillverkat urverk, som dekorerats till perfektion för att ge ett helt annat djup än man annars är van att se.

Med en lite mer återhållsam storlek hade detta varit en fullträff.

Läs mer på Carl Suchy & Söhnes hemsida.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.