Daniel

rolex-gmt2-2

Rolex GTM-Master II, Pepsi
Det självklara valet för mig är Rolex nya GMT-Master II som är den första stålmodellen med pepsifärgad GTM-ring i modern tid. Med Rolex erkända jubilée-länk som kompletterar det klassiska utseendet och ett nytt modernt urverk är detta en fenomenalt attraktiv klocka, för de som lyckas köpa en. Jag pratade med Nymans i veckan som konstaterade att det är extremt lång kötid på denna och jag befarar att den låga tillgången kommer skapa både frustration och irritation hos potentiella köpare.

Nils

z_2

Zenith Defy Classic
Vi såg väldigt mycket ”sportklockor” på årets mässa, i alla olika kategorier (hav, land, luft). Det är kanske därför det är så oerhört svårt att välja en favorit här. Själv velar jag mellan Maurice Lacroixs mekaniska Aikon-tillskott och nya Zenit Defy Classic. Valet faller till slut på den sistnämnda och mer specifikt modellen med traditionell urtavla. För mig personligen har Zenith mer eller mindre varit ”El Primero”. I övrigt har de känts rätt ointressanta. Men Defy Classic är en riktigt tuff modell, med ett bra in-house-verk och till ett i sammanhanget klart överkomligt pris. Om jag är sugen? You bet!

Tobias

Omega-Seamaster-Diver-300M-Baselworld-2018.jpg

Zenith Defy Classic & Seamaster Diver 300m
Jag kan inget annat än att hålla med Nils om Zeniths nya Defy Classic.

Dock vill jag också kasta lite ljus över Omegas evolution på deras mycket populära Seamaster Diver 300m. Jag har själv förra generationen av klockan, och är mycket nöjd. Men att nu få en riktigt cool laserbehandlad urtavla, Master Chronometer certifierat in-house verk med glasbaksida och lite annat smått och gott för en rimlig prishöjning på 9000kr, det är riktigt stabilt. Den landar alltså på 44,000kr, det är väldigt mycket klocka för pengarna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.