Tobias

Zenith-Defy-Classic-1.png

Zenith Defy Classic (stållänk)
För att vara helt ärlig bryr jag mig inte om nya Pepsi GMT på Jubileé, eller Omegas nya SMPc. Visst, de är häftiga, och säkerligen bra, men det är också bara små evolutioner som inte betyder så värst mycket. Däremot är Zeniths nya klocka av stort intresse för mig.

När jag först läste Nils artikel om nya Defy Classic. Så tänkte jag, aha, okej, den är riktigt snygg men kommer säkert kosta över 100,000 då Zenith säkert vill ha en klocka i lyx-sportsegmentet (Nautilus, Overseas, Royal Oak), men när det visade sig att den ”bara” kostar 56,000kr blev jag väldigt positivt överraskad. Vi snackar titanboett, in-house-verk, 100m vattenresistens och Gerald Genta inspirerad design, för 56,000kr. Man kan tro att Nils glömde en 0 när han skrev artikeln…

Daniel

Zenith Defy Classic
Jag måste nog hålla med Tobias, även om jag älskar nya pepsin från Rolex, Black Bay Fifty-Eight från Tudor och tycker tyskarna visade upp flera grymma klockor i mellanklassegmentet så sticker denna klocka ut för mig. Med smarta materialval, en enkel men effektfull blå urtavla och gedigna specifikationer känns listpriset oväntat billigt och jag skulle nog vilja påstå att den är prisvärd. Det ska bli kul att prova den när den finns i butik.

Nils

29496477_10155645922880674_8434254243773125223_n

Brellum Duobox Limited Edition 3
Jag visste att Sebastien Muller hade något alldeles särskilt att visa upp på årets mässa. Och han gjorde ingen besviken med nya LE.3. Med sin flermönstrade tavla, trippelkalender, månfasindikator och fantastiskt eleganta finish så lyckades han uppdatera sin första kollektion (Duobox Classic) och skapa en oerhört stilfull modell, som dessutom blev en succé. De blott 13 exemplaren sålde slut inom loppet av bara ett par timmar. Välförtjänt, glädjande och inte ett dugg oväntat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.