När Rolex släppte sin GMT Master II (Pepsi) i stål, då var hamnade precis allt annat i skymundan. Det var ett modigt drag, det var ett smart drag och det kommer att generera ytterligare intäkter när man gör en av sina absolut mest populära modeller tillgänglig. Kölistan är av episka mått, ja rentav komiskt lång. Rolex lyckades distrahera allt och alla från att ställa frågan: Har Rolex blivit ängsliga?

Vad menar jag med det? Jo, i skuggan av den nu söndertjatade ”pepsin” lanserade man nämligen två nya tavlor av sin Oyster Perpetual. En vit och en svart. Snyggt, enkelt och välbeprövat. Men det gör mig också lite orolig.

 

 

Jag personligen har gillat att Rolex vågat ta ut svängarna lite mer. Både med de färggranna Oyster Perpetual-tavlorna och lekfullheten i till exempel senaste Air-King. Plötsligt var Rolex betydligt roligare, mer spännande, modernare och till och med framåtsträvande. Och allt det fick man utstå en del kritik för. Ska man helt lämna den banan nu?

Visst, det dröjde inte alltför länge innan massorna började enas om att den nya riktningen faktiskt inte var så pjåkig. Till slut var det bara de mest hårdnackade följarna vägrade ge vika. Men Rolex har ändå valt att lyssna på dem.

918208_959309970773131_1126315823_n.jpg

Om jag tror att det är rätt drag att göra? Delvis, ja. Man har nu en bra balans mellan det traditionella och det, med Rolex-mått mätt, lite mer vågade. Man följer trenden i branschen och har tillgängliggjort redan populära modeller ännu mer. Det kommer inte att uppskattas av de som vill att Rolex just inte ska vara för alla. Och det kommer de nog aldrig att vara. Men de är för fler och det är faktiskt inte så dumt.

Och när allt kommer omkring så inser jag ganska snabbt att om jag hade lagt vantarna på en Oyster Perpetual, så hade det blivit den med vit urtavla (eller den Rodium-färgade). Jag har faktiskt aldrig blivit mer sugen på en ”OP” än vad jag är nu. Så jag ser vad ni gjorde där Rolex, well played!


Läs mer:

Recension: Ett år med Rolex Oyster Perpetual

1 KOMMENTAR

  1. Får erkänna att jag gillar dessa och om jag hade köpt en ny OP hade valet kanske varit nån av dessa framför min blå… men jag är inte säker, den blå urtavlan är riktigt snygg, dock kan jag ibland önska att den gröna accentfärgen vore lite mindre skrikig. Svårt val 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.