Victorinox INOX Professional Diver lanserades för två år sedan och har blivit en väldigt uppskattad modell. Inte minst för en hållbarhet som är outstanding. Vi har skrivit tidigare om de rigorösa tester den har genomgått (bland annat blivit överkörd av en pansarvagn), så vi ska inte upprepa oss igen. Däremot ska vi ta en snabbtitt på de senaste modellerna i kollektionen.

 

Nu till sommaren lanseras nämligen klockan i en titanversion med en matt, sandblästrad finish. Boetten är av det mer tilltagna slaget med sina 45 mm. Naturligtvis kommer den med ett flätat armband av militärklassad fallskärmslina, som blivit något av en signatur för INOX, samt ett extra tillhörande gummiarmband.

Ett första intryck

Jag har tidigare listat INOX som en av de absolut tuffaste klockorna på marknaden i dag och det har inte på något sätt förändrats. Det här är en klocka som tar ordet ”beater” till en helt annan nivå och har min fulla respekt.

Den har dessutom en minst sagt tydlig närvaro på handleden och attribut, som får den att sticka ut ur mängden. Man spelar ut ett säkert kort här, som kommer att bli populärt, inget snack om saken.


Specifikationer:

Diameter: 45 mm
Boettmaterial: Sandblästrad titan
Vattentäthet: 200 m
Urverk: Ronda 715 (kvarts)
Tillgänglighet: Släpps i maj 2018


Läs mer:

Victorinox hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.