Den anrika klocktillverkaren Jaquet Droz, som idag kanske är mest känd för deras fantastiska ”minute repeaters”  med fågeltema, meddelade under årets Baselworld man kommer börja sälja sin signeringsmaskin (ref. J899.000.064) som man först visade upp 2014.

Signeringsmaskinen är en riktigt häftig skapelse med anor som sträcker sig tillbaka till 1700-talet då urmakarna, tillika far och son, Pierre och Henri-Louis Jaquet-Droz laborerade med skrivande robotar och speldosor.

Om du är sugen på automatisera din signatur är det bara att ställa dig i kö och börja spara. Signeringsmaskinen kostar nämligen drygt 3 miljoner kronor.

jaquet-droz
”The Bird Repeater” – En av Jaquet Droz udda och otroligt vackra skapelser.

Läs mer: http://www.jaquet-droz.com/

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.