Maen är ett Svenskt klockföretag vars namn är nederländskt och modeller har namn från olika platser i New York. Vi har fått testa Brooklyn 39 Moonphase som är en trevlig dressklocka för ett inte så pjåkigt pris.

P1080818

Klockan levereras i en ordinär pappförpackning tillsammans med en manual. Mina första intryck är positiva. Klockan har en bra finish för priset, fina detaljer och moderna men inte allt för vulgära dimensioner.

P1080834

Boetten har en oväntad bra finish med polerade, borstade samt avfasade ytor. Kronan är signerad och det är också läderbandets fjärilslås.

P1080824

Låset är också oväntat bra, det är känns väldigt gediget och klickar säkert på plats. Läderbandet är inte särskilt skönt under de första dagarna då det är väldigt hårt, men efter ett par dagar blir det bättre. Om jag själv ägde klockan skulle jag byta ut lädret efter ett par månader till någonting av lite högre kvalitet för att komplettera den oväntade finishen på boetten och låsets kvalité.
P1080821

Indexmarkeringarna på urtavlan är applicerade och avfasade vilket ger urtavlan ett tredimensionellt utséende som ger den ett lyft från sin relativt tråkiga grunddesign. Avsaknaden av en datumkomplikation och en central sekundvisare är inget jag stör mig på, tvärt om.

P1080820 Man har valt att spara på pengar genom att använda ett Ronda kvartsverk. Verket håller tiden makalöst bra (som förväntat) och utan sekundvisare märker man inte att klockan faktiskt har ett kvartsverk.

På grund av denna besparing har man istället kunnat lägga pengarna på detaljer som de avfasade indexmarkeringarna, graverade baksidan, det fantastiskt gedigna låset, och så klart finishen på boetten – mycket bra!

P1080833

För mig med björnhandleder kan klockan med sina 39 mm och 7 mm tjocklek kännas lite för tanig, däremot tror jag att den behagar majoriteten av handlederna där ute. Trots allt är det en skön klocka som är lätt, och mycket stilren.  Jag tror många kommer gilla hur den ser ut tillsammans med en snygg skjorta/kavaj. Månfasen är en detalj som jag tror en väldigt liten andel av användarna faktiskt kommer använda, men jag tycker den designmässigt passar bra på urtavlan.

Jag måste säga att jag verkligen gillar klockan i sin helhet, för priset (2700kr) får du väldigt mycket dressklocka för pengarna.

Omdöme

Positivt

 • Bra finish
 • Håller tiden mycket väl
 • Grymt lås
 • Fina detaljer
 • Prisvärd

Negativt

 • Läderband av tveksam kvalitet
 • Okänt varumärke

Specifikationer

 •  Swiss Made Ronda movement (quartz)
 • Safirglas
 • Boett och lås i stål
 • 20mm läderband
 • 5ATM vattenresistans
 • 39mm i diameter
 • 7mm tjock
 • Månfas

  Läs mer på Maens hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.