Den 19 maj är det dags för en favorit hos Kaplans Auktioner nämligen ”Klockkvaliteten” och här går det att hitta några riktigt fina pjäser. Jag har valt ut mina fem favoriter här nedan.

0-3.jpeg

Heuer Seafarer, Abercrombie & Fitch Co, ”Second Execution Dial”

En fantastiskt vacker och ovanlig kronograf signerad Heuer för Abercrombie & Fitch Co, från ca 1960 (ref: 2444). Det här är ett utsökt samlarobjekt och med sina 35,5 mm i diameter så följer lite extra klass och stil. Här har vi också något så ovanligt som en tidvattenvisare. I övrigt sitter där ett plexiglas och under huven finner vi ett klassiskt Valjoux 721. Urtavlan har fått fin patinering, som adderar extra charm. Mysig, är ordet som ska in på lodrätt 7.

Utropspris: 140 000 kr

0.jpeg

Omega Seamaster 300

Det är få, om ens några andra, som har så många klassiker som Omega. Här har vi en underbar Seamaster från 1961. Omega må vara en av ledarna i branschen vad gäller att återuppliva sina gamla favoriter i modern tappning, men det är något visst med ”äkta vara”. Tydlig patinering, men även här ger det i mina ögon klockan en härlig personlighet.

Utropspris: 65 000 kr

0-6.jpeg

Breitling Cosmonaute

Här har vi en Breitling Cosmonaute (ref: 809) i toppskick och till ett utomordentligt utropspris. Den mäter 41 mm i diameter, boetten är i gulddoublé (20 micron). Naturligtvis kommer den med vridbar räknesticka och 24-timmarsvisning. Den beräknas vara från ca 1967. På insidan sitter ett Venusverk, kaliber 178.

Utropspris: 16 000 kr

0-4.jpeg

Breitling Co-Pilot Yachting

Jag är oerhört svag för tidspjäser som bryter mönstret, som är något unikt i den rika floran av kollektioner och historia. Det här är just ett sådant ur. Det här känns mer som en ”quirky” Omega än en Breitling. Den är dessutom i mycket gott skick. Även här sitter ett Venus 178. Den lär även tilltala dig som tycker att vintageur är för små för dig. Här är diametern på maffiga 47 mm. Och har du alltid velat ha en vridbar innerring med seglarskala, ja då borde detta vara en ”no-brainer” för dig.

Utropspris: 22 000 kr

0-1.jpeg

Universal Geneve Uni-Compax

När vi ändå pratar guldkorn i fint skick, så måste bara denna Universal Geneve ”Big Eye” upp på listan. Den mäter 36,5 mm i diameter, och de blånerade händerna utgör en livfull kontrast mot den vita tavlan och de svarta undertavlorna. Här följer dessutom originalspännet med. Jag är helt såld på den här. Räkna med att priset kommer att dra iväg ordentligt. Den här skulle man gärna addera till samlingen.

Utropspris: 130 000 kr

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.