Spinnaker fortsätter den intensiva ombyggnationen av sina kollektioner. Precis som vi skrivit om tidigare, och som koncernen Dartmouth Brands direktör berättat i en intervju här på Klockrent, så har man styrt om från att vara ett ”livsstillsmärke” till att nu fokusera på vintageinspirerade dykarur av hög kvalitet.

Detta efter succén med Spinnaker Fleuss, som vi recenserat här.

Spinnaker-Hull-Automatic-Collection-Watches-02

Omläggningen av varumärket har skett i rask takt och nu lanserar man ytterligare en ny kollektion, som går under namnet ”Hull”. Den har en mer 70-talsinspirerad boett, Spinnakers alltid lika trevliga, strukturerade fumée-tavla och så klart det vattentåliga läderarmbandet.

Spinnaker-Hull-Automatic-Collection-Watches-10.jpg

Den mäter 42 mm i diameter, 12 mm i tjocklek och på insidan sitter ett pålitligt Seiko NH35-verk. Priset är, som vanligt när det gäller Spinnaker, av det lägre slaget nämligen strax över 2000 kronor.

Spinnaker-Hull-Automatic-Collection-Watches-08.jpg

Det är väldigt tydligt att man har hittat ett designspråk som man nu håller sig till i stor utsträckning och som dessutom blivit väldigt framgångsrikt. Man har tydligt lyssnat på konsumenterna. Flera av modellerna i kollektionen sålde slut redan under förhandsbeställningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.