Den 9 juni är det dags för en ny klockauktion hos Kaplans. Vi kommer naturligtvis att välja ut våra favoriter veckan innan klubbauktionen. Men eftersom klockor råkar vara vårt stora intresse, så har vi givetvis redan ”sonderat terrängen” och hittat ett oerhört ovanligt exemplar.

0.jpeg
Foto: Kaplans

Det här rör sig alltså om ett skeletterat armbandsur från AP, boetten mäter 31,5 mm x 31,5 mm och är i 18 karats guld. Under safirglaset kan vi beskåda kaliber 2120/1, ett mycket tunt och stöttåligt verk med ett Gyromax (balanshjul).

2.jpeg
Foto: Kaplans

Det här är ett objekt som vi ser väldigt sällan, som visar upp en lite annan bild tillika viktig del av Audemars Piguets oerhört rika historia. Jakten på det förfinade, tunna urverket och som här dessutom kan avnjutas i all sin prakt.

Utropspriset på den här lilla guldklimpen är faktiskt inte högre än 22 000 kronor och lägsta pris är satt till 20 000 kronor, vilket i sammanhanget känns som ett fantastiskt fynd. Frågan är dock vad slutpriset landar på.

Här kan du läsa mer. Auktionen går av stapeln klockan 13:00 den 9 juni och dagen innan startar visningen klockan 10:00.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.