De anrika urmakarna Fortis vara eller icke vara står på spel just nu. Läget sedan man ansökte om konkursskydd har inte förbättrats nämnvärt och fordringsägare och borgenärer har informerats om läget, rapporterar Grenchner Tagblatt.

remote.adjust.rotate=0&remote.size.w=3200&remote.size.h=2133&local.crop.h=1799&local.crop.w=3200&local.crop.x=0&local.crop.y=42&r=1,n-large2x-16x9.jpeg
De närmast sörjande informerades om nuläget på Fortis högkvarter, som återfinns på Lindenstrasse.

Nu talar mycket för att en försäljning är ett måste för företagets överlevnad. Vd:n Maximilian Spitzy har tidigare försäkrat omvärlden om Fortis fortlevnad och företaget har kommunicerat ut att ansökan om konkursskyddet helt enkelt handlar om att kunna fortsätta att bedriva verksamheten mer ansvarsfullt och utan att behöva avskeda personal.

De kan köpa

Men nu tyder alltså det mesta på att för att så ska ske, så behöver man hitta en köpare, som är villig att addera Fortis till sin portfölj. Vilken koncern skulle kunna vara intresserad? Det är alldeles för tidigt att svara på. Citizen skulle kunna vara ett alternativ och eftersom Spitzy har goda kontakter i Asien, är det ett inte alltför långsökt alternativ.

e7cfbf9da2608921fe2e3eeff2a6f4b0.png
Nedräkningen har börjat…

Vi har vid flera tillfällen sökt Fortis och Maximilian Spitzy specifikt, utan att få någon respons. Man har sedan beskedet i höstas gjort sig oanträffbara i frågan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.