Haglund Strap Co är ett brittiskt företag med svenska rötter som tillverkar lite mer påkostade natoband. De har skickat oss två natoband från SVEA-kollektionen för en lite närmare titt.

bando1

SVEA-kollektionen är inspirerad av vårt avlånga land och de olika varianterna är namngivna efter svenska städer. Vi har tittat närmare på det klarblå ”Kristianstad” och det orange-svarta ”Kalix”. Natobanden i SVEA-kollektionen kostar cirka 270 kronor styck. SVEA-kollektionen säljs i två bredder, 20 och 22 mm.

Design och materialval

bos1

Båda natobanden är tillverkade i slitstark, fiskbensvävd, nylon med spänne och hållare gjorda av blankpolerat rostfritt stål. Nylonväven har en glatt yta och liknar mer den väv du hittar i bilbälten än vanliga natoband.

Det signerade spännet är rejält och ger natobandet en lyxig känsla samtidigt som det ger lite motvikt till större klockor. Likt spännet är två av bandets hållare signerade.

haglunds-clasp
En närmare till på det rejäla spännet och hållarna

Sömmarna känns ordentligt gjorda och tungan är jämt utskuren har precis som alla hål värmeförseglade kanter för att motverka att väven fransas upp.

P1000619

På handleden

Natobanden är 30 cm långa enligt Haglund’s ska de passa handleder med en omkrets mellan 16,5 cm och 27 cm. Min handled är ganska exakt 16,5 cm i omkrets och jag tycker armbanden känns bra i storleken.

owc1
Magrette Dualtime på Kalix

Den rejäla väven är ganska tjock vilket gör att klockan sitter några millimeter högre upp än med ett vanligt armband. Personligen har jag inga problem med detta men det kan vara bra att känna till. Båda armbanden känns för övrigt identiska på armen vilket känns förtroendeingivande.

bwc1
Seiko Turtle SRP773 på Kristianstad

Kristianstad blev lite av en personlig favorit under tiden med armbanden, dels då jag älskar färgen och dels då det passade oväntat många klockor i min samling.

bbs1
Spännet ”in action”

Omdöme

Jag gillar i SVEA-kollektionen, både Kristianstad och Kalix är bland de snyggare natobanden jag använt och materialvalen känns lyxiga. Prislappen på runt 270 kr känns väl befogad även om den kan avskräcka en och annan potentiell köpare. Om du är ute efter ett riktigt snyggt natoband med lite lyxigare ”feeling” och hårdvara kan detta vara en modell för dig. Men se till att din handled är inom rekommenderat omfång för bästa passform!


Positivt

  • Snygga färger
  • Lyxigt spänne
  • Mjuk och följsam nylonväv
  • Vattentåligt
  • Bra kvalitet på sömnad
  • 1 års garanti!

Negativt

  • Inte för den med för smala handleder
  • Endast blankpolerad hårdvara erbjuds
  • Denna typ av väv kan under vissa omständigheter vara mer känslig för slitage än klassisk väv

Vill du vinna ett av våra testexemplar?

Tillsammans med Haglunds Straps Co. arrangerar vi en tävling på Instagram där två personer vinner våra testexemplar! Följ oss på https://instagram.com/klockrent_org för mer information.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.