Framgångssagan Ming jubilerar och firar med två nya varianter av 17.03 GMT.

Det Malaysia-baserade mikromärket Ming har sedan starten för mindre än ett år sedan blivit en riktig snackis i klockvärlden. Det grundades av sex klockentusiaster och har sedan via inte minst positiva recensioner och uppskattande blogginlägg snabbt skapat sig ett namn.

Ultra_Blue_4_copy.jpg

Frontfiguren, fotografen Ming Thein har som ni förstår givit namn åt företaget. Utöver sitt stora klockintresse är han även strategisk chef för Hasselblad. Entrepenörandan är med andra ord stor och kanske bör vi inte vara ett dugg förvånade för Mings framgångar.

Klockorna tillverkas i Schweiz, har en helt egen estetik och får anses tillhöra några av de mer prisvärda du kan få tag i på marknaden i dag.

Blått är flott

Nu släpper man två nya varianter av modellen 17.03 GMT i limiterad upplaga, för att fira sitt ettårsjubileum.

Ultra_Blue_3

Båda kommer i en titanboett, som mäter beskedliga 38 mm i diameter och är 9.8 mm tunna. Konfigurationen som står ut mest är förstås den där boetten förärats en handblånering av Ming Thein själv. Den går under namnet 17.03 GMT Ultra Blue och kommer endast att tillverkas i 25 exemplar och här finns det en väntelista.

ming.jpg

Den andra varianten (17.03 GMT Blue) kommer med, som namnet antyder, en blå tavla och kommer att göras i 125 ex. Båda har en vattenresistens som motsvarar 100 meter.

PF03824_1024x1024.jpg

Under huven

I övrigt är det inga konstigheter. Här sitter det automatiska Sellita SW 330-1 GMT top grade under huven. Det innebär 25 juveler, en frekvens på 28 800 svängningar i timmen (4 Hz) och en gångreserv som håller upp till 42 timmar.

Pris och tillgänglighet

Ming-17.03-GMT-Ultra-Blue-Limited-Edition-3.jpg

Prislappen är som vanligt inget att orda om när det kommer till Ming. 17.03 Blue blir din för cirka 14 000 kr med två armband i nubuckläder, eller 17 000 kr med två armband och en matchande länk. 17.03 Ultra Blue med nubuckarmband och blånerat spänne landar på runt 23 000 kr.

De finns att beställa nu via Mings egen webbshop.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.