Ett nytt svenskt klockmärke har äntrat scenen.

Det är inte alltid vi nämner Kickstarter-projekt, men vissa är lite extra värda att omnämnas. Ett av dessa är svenska varumärket Rob Hayes, som nådde finansiering för sina dressklockor på under tre timmar.

IMG_7081

Men det är inte specifikt den prestationen som fångar intresse, utan att detta faktiskt ser ut som ett prisvärt förslag för den som vill ha en enkel dressklocka, med bra specifikationer till ett rimligt pris. De tillverkas också i Lugano och kan därför med gott samvete trycka ”Swiss Made” på tavlan.

Specifikationer

explode 02

Modellen i fråga går under namnet Yosemite, kommer i 14 olika färgkombinationer och drivs av ett Selitta SW200-1. Den 40 mm stora och 10 mm tunna boetten i rostfritt stål har förärats med safirglas både på ovan- och undersidan och har dubbla lager antireflektiv beläggning på insidan av glaset framtill, för att motverka onödiga repor.

Back_steel

Armbandet är gjort i kalvläder, är 20 mm brett och går enkelt att byta ut, tack vare sin fjäderanordning.

Pris & tillgänglighet

Klockan går fortfarande att beställa här för 3495 kronor, vilket är 42% lägre än fullpriset på 6000 kronor när kampanjen är över. Sett till specifikationerna enbart är det mycket klocka för pengarna. De första modellerna väntas levereras i december.

Perspective_steel_blue 02
Den rena blå modellen har något visst.

Till er som är nyfikna och vill veta mer om Rob Hayes Yosemite, så kommer vi självklart att bjuda på en recension här på Klockrent inom en snar framtid.

 

Tre års garanti

Däremot får Rob Hayes grundare och designer, Aladin Galjic ett extra plus i kanten för att man erbjuder inte mindre än tre års garanti. Det visar att man faktiskt tror på sin produkt.


Läs mer här:

Kickstarter-kampanjen för Rob Hayes

1 KOMMENTAR

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.