Longines välbyggda qartz-klockor i Conquest V.H.P-serien har fått ett nytt kullsyskon med GMT-funktion som låter dig hålla kolla på flera tidszoner. En ganska väntad nyhet med tanke på den framgång Longines haft med sitt nya högprecisions-urverk.

Vad som däremot överraskar är klockans smarta funktion att kunna ställa tidszon med hjälp av en app i mobilen och telefonens kamerablixt.

1864803854504594609_1326145502-1

Jag misstänker att funktionen inte kommer användas som något mer än ett partytrick för de flesta, men det är svårt att inte imponeras av Longines och ETAs engagemang i V.H.P-serien. Och för att inte tala om den ingenjörskap som investerats i funktionalitet som enkelt kunnat ersättas med befintlig bluetooth-teknik.

Tiden kan självklart också ställas manuellt med hjälp av kronan. Ett lätt tryck på kronan låter dig även växla mellan de senaste använda tidszonerna.

I övrigt är klockan mycket lik övriga modeller i V.H.P-serien både till utseende och funktion med en tidshållning som inte ska avvika mer än +/-5 sekunder per år.

Den goda prestandan bottnar i det högpresterande urverk som utvecklats tillsammans med ETA (L287). Likt konkurrenter från bland annat Grand Seiko och Breitling är urverket termodynamiskt kompenserat och har ett smått genialisk slå-i-dörrkarm-skydd som återställer visarnas position efter en kraftig smäll.

Och för den som ogillar att ställa datum kan jag avslöja att den perpetuella kalenderfunktionen sträcker sig fram till  2399.

watch-conquest-conquestVHP-GMT-PR1

Klockan kommer i en uppsjö av olika färger och materialval, har en diameter på 41 mm och ett listpris på 12 300 svenska riksdaler.

Läs mer på Longines hemsida eller Zach Pinas mer ingående artikel på abloggtowatch.com.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.