Första fristående dotterbolaget ska utveckla varumärket i Amerika.

Grand Seiko har gått framåt med stormsteg i USA och behöver förstärka sin amerikasatsning. Det gör man genom att göra Grand Seiko Corporation of America till ett helt fristående dotterbolag till Seiko Watch Corporation. Det blir därmed den första fristående Grand Seiko -grenen i världen.

Fokus kommer att ligga på de officiella återförsäljarna, samt den egna Grand Seiko-butiken i Beverly Hills samt Seiko-butikerna i New York och Miami.
Uppdraget blir att stärka Grand Seikos närvaro och försäljning ytterligare i USA. Bland annat kommer en ny marknadsföringssatsning att släppas i New York i november.

– Skapandet av det nya företaget är en viktig del i vår globala strategi. Grand Seiko har gjort enastående framsteg i USA de senaste två åren. Det nya företaget kommer att kunna bygga vidare på detta momentum och ytterligare utveckla Grand Seiko som lyxvarumärke, säger Shinji Hattori, vd för Seiko Watch Corporation.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.