Premier-kollektionen näst på tur när Breitling förnyar.

Breitling fortsätter att förnya sina kollektioner. Nu har Premier-linjen fått sig ett ansiktslyft och resultatet är, glädjande nog, riktigt lyckat. Detta trots att det inte skriker Breitling om den.

Det här är en mer elegant, diskret och något lätt tillbakalutad kollektion. Premier-linjen såg dagens ljus först 1943 och har sedan dess stått för den lite mer lättsmälta sidan av Breitling.

Den nya, uppdaterade kollektionen består av fyra modeller: två kronografer, en day/date och en med subsekund. Samtliga kommer med två olikfärgade tavlor.

Premier Automatic 40

01_premier-automatic-40-with-anthracite-dial-and-stainless-steel-bracelet.jpg

Den enklaste modellen i samlingen, med subsekund. Den mäter 40 mm i diameter och har en tjocklek på 11.40 mm. Under huven sitter automatiska Caliber 37, vilket är ett ETA 2895-2-baserat urverk. Det är naturligtvis COSC-certifierat. Gångreserven sträcker sig upp till 40 timmar. Den kommer i en krispigt kornblå variant, eller med en mer subil antracitgrå tavla.

Premier Automatic Day Date 40

01_premier-automatic-day-and-date-40-with-silver-dial-and-brown-alligator-leather-strap.jpg

Här är det silver eller svart som gäller vid val av urtavla. Såväl indexmarkeringar som visare har fått en gyllene ton. Måtten är snarlika med ovanstående syskon. Den drivs av Caliber 45, som är ett ETA 2834-2-baserat urverk. Gångreserven är dock densamma, alltså 40 timmar. Priset för båda dessa modeller landar på runt 41 000 kronor med läderarmband och cirka 43 500 på länk i rostfritt stål.

Premier B01 Chronograph 42

01_premier-b01-chronograph-42-with-silver-dial-and-black-alligator-leather-strap.jpg

Säga vad man vill men det är ändå kronograferna som är Breitlings specialområde och de som får det att rycka lite extra i ha-begäret. Här hittar vi den kanske allra läckraste modellen i kollektionen: Den kraftfullt gröna Bentley-varianten. Den finns också med en klassisk panda-tavla, samt en blå tavla och noterbart är att datumrutan matchar tavlorna i övrigt.

04_premier-b01-chronograph-42-bentley-british-racing-green-with-a-british-racing-green-leather-strap.jpg

Här är det manufakturverket Caliber B01 som får klockan att ticka och då når gångreserven hela vägen upp till 70 timmar. Klockan mäter 42 mm i diameter och har en tjocklek på 13.65 mm. Prislappen följer också med uppåt och landar på runt 79 500 på länk och 76 700 på läderarmband. Är du som jag oerhört attraherad av Bentley-modellen, ja då blir den din för 77 600 kronor.

Premier Chronograph 42

01_premier-chronograph-42-with-blue-dial-and-brown-alligator-leather-strap.jpg

Sist men inte minst avrundas hela kalaset med en modell som traditionsenligt har ett Valjoux 7750-baserat verk under huven. Det är något som vi kommit att vänja oss vid genom åren från Breitling. Den kommer med blå eller svart tavla, mäter 42 mm i diameter, 13.80 mm i tjocklek och har en gångreserv på 48 timmar. Prislapparna är något mer beskedliga: 57 000 kr med läderarmband och 60 000 kr på länk.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.