Brellum sällar sig till sällsynt skara med manufakturverk.

Efter 18 månaders arbete med det egna manuella manufakturverket, Brellum BR-18 avtäcker nu Sebastien Muller sin senaste skapelse, Wyvern. Det är också den första modellen i Brellums katalog som inte är en kronograf.

IMG_3411.JPG

Det här är en stilfull, mer avskalad modell med timmar, minuter, sekunder samt en gångreservsindikator. Den kommer med vit eller grå urtavla och tillverkas i endast 25 exemplar per variant. Brellum Wyvern kommer också en imponerande gångreserv som sträcker sig upp till 5 dagar (120 timmar) tack vare de dubbla fjäderhusen och naturligtvis är BR-18 COSC-certifierat. Prislappen landar på runt 39 900 kr.

Specifikationer

E5F8A25F-5E14-42A8-98D6-94F4D54B3646

Den grå modellen går under namnet ”LE.1” och kommer med ett urverk dekorerat i rodium, medan den vita modellen ”LE.2” har plätterats i roséguld. Bryggorna är handpolerade och har begåvats med perlage- och Cote de Genève-slipningar och blånerade skruvar (LE.1).

IMG_3412

Boetten i rostfritt stål mäter 42.50 mm och har en tjocklek på 9.50 mm utan de boxformade safirglasen på fram- och baksidan. Med dessa inräknade uppnår den 13 mm. Den har även en vattenresistens på upp till 100 meter. Samtliga exemplar kommer individuellt numrerade. Leveransdatum blir till jul 2018. En underbar julklapp, med andra ord.

Brellum Duobox Pandial DLC

DB.CH.303_black_tissus_PR_fond.jpg

Inte nog med detta. Brellum har också uppdaterat Pandial-kollektionen med två DLC-plätterade modeller. Det är modellerna med den vita, respektive svarta tavlan som ”tuffats till”. En riktigt läcker uppdatering. I övrigt är specifikationerna samma som innan.

Nylansering av hemsidan

Brellum har också, lanseringarna till ära, tagit fram en helt ny hemsida som får betraktas som betydligt mycket fräschare än föregående variant. Och det är som vanligt härifrån man beställer sin klocka.

Kommentar

Det är precis det här jag vill se när ett nytt klockmärke gör entré på en redan överfull scen. Brellum sålde sin första COSC-certifierade Duobox december 2016 och har sedan dess verkligen slagit igenom. Utvecklingskurvan har varit brant stigande och nu lanserar man både sitt första manufakturverk och uppdaterar den redan lyckade Pandial-kollektionen med två suveräna DLC-beklädda varianter.

Sebastien Muller är en urmakare och hedersman ut i fingerspetsarna och har verkligen förtjänat sin plats på marknaden med den äran.


Läs mer:
Brellum.swiss

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.