Här är detaljerna för nya, prisvärda Tesei.

Spinnaker har gått från att vara ett ointressant och helt uträknat varumärke med en splittrad katalog till att plötsligt bli en utmanare att räkna med. U-svängen från ett ”yachtlivsstilsmärke” till att satsa på vintageinspirerade dykarur har minst sagt varit lyckosam.

Och som vi kunde avslöja i en stor intervju redan i början på mars, så var man i full gång med att ta fram en modell i brons. Något som inte är helt ovanligt för varumärkena som lyder under hus Dartmouth Brands.

SP-5060-PARTS-MS04_43fad7f3-22df-4c9a-945e-a93c143b6ac4_1024x1024[1].jpg

Men med nya Tesei höjer man ribban ytterligare. Här introduceras inte bara en bronsboett, utan även en keramisk ring, tillsammans med ett pålitligt Selitta SW200-verk.

SP-5060-PARTS-MS02_1024x1024[1].jpg

Man har även inkluderat ett Helium Escape Valve – inte det mest användbara verktyget för oss icke-dykare, men visst adderar det en schysst känsla av att detta är en riktig dykarklocka. Den känslan förstärks också av ett safirglas med antireflektiv behandling, samt det faktum att klockan klarar ett tryck motsvarande 30 atmosfärer, alltså 300 meters djup.

 

Den kommer med en vågmönstrad tavla i antingen brunt, blått, grönt eller svart och Spinnakers vattenresistenta läderarmband. Prislappen landar på blott 5500 kr vid förbokning, vilket sett till specifikationerna får ses som ett helt otroligt kap.
Men gillar du tunna, nätta skapelser är detta inget för dig. Den mäter 43 mm i diameter och har en minst sagt väl tilltagen tjocklek på hela 17(!) mm. Det är med andra ord en redig pjäs det här.

SP-5060-02-MS37_1024x1024[1].jpg

Men det är kul att se att Spinnaker fortsätter på den inslagna vägen och dessutom tar ytterligare kliv framåt mot vad som ser ut att bli en riktigt ljus framtid.


Läs mer:

Spinnaker-watches.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.