Ett slag i ansiktet på mässans utställare och besökare.

I ett försök att hålla kostnaderna nere för besökare, media och utställare har Baselworld förhandlat med regionens hotell, för att hålla boendekostnaderna nere. I ett pressmeddelande förklarar man sig väldigt nöjda med förhandlingarna, men när man ser utfallet är det svårt att förstå varför.

Stort prispåslag

untitled.png
Foto: Baselworld.

De hotell som anslutit sig till Baselworlds program och rekommendationslista har endast skrivit under på att ”bara” ta tre gånger mer betalt per natt än vad man gör i vanliga fall.

”Vi är mycket nöjda och glada”

mch-group-media-loris-melikoff.jpg
Michel Loris-Melikoff. Foto: Baselworld

Den som vill bo på ett femstjärnigt hotell kan alltså räkna med ett maxpris på inte mindre än runt 10 00-12 000 kronor per natt. Ett trestjärnigt landar på runt 5000-6000 kronor per natt. Priserna gäller dubbelrum med inkluderad frukost.

– Vi är mycket nöjda med att flera hotell inte bara har anslutit sig till, utan även hjälpt till att göra det här initiativet möjligt, säger Michel Loris-Melikoff, vd för Baselworld.

Majoriteten av hotellen anslutna

Ungefär två tredjedelar av hotellen har anslutit sig och hamnat på listan över ”Official Partners”. För att bli en sådan krävs också att man inte har något tak på hur länge gästen får stanna, att man inte ökar priserna i någon del från 2018 och inte har något inbyggt tvång för ytterligare konsumtion under vistelsen.

De som bara uppfyller tre av fyra av dessa kriterier hamnar på listan över ”Prefered Partners”.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.