Hublot hyllar blockchain-teknologin med limiterad Big Bang.

Ett genidrag, eller total galenskap? En sak är i alla fall säker: Hublot tänker inte tona ned på den vulgära aura som redan omger varumärket. Snarare tvärtom.

301.sx.1170.rx-sd-hr-w_1_1.png
En mer klassisk Big Bang i stål. Hur Bitcoin-modellen kommer att se ut återstår att se. Foto: Hublot.

Nu har man tagit fram en limiterad upplaga av sin kanske mest välkända modell, Big Bang. Totalt kommer 210 exemplar att tillverkas, för att uppmärksamma det faktum att det endast kommer att finnas 21 miljoner bitcoins i runtom i världen och att kryptovalutan firar 10-årsjubileum. 

Betalning kan endast göras med, du gissade rätt, bitcoins. Eller kan och kan, förresten. Det kanske mest skrämmande av allt är att den sålt slut redan under registreringsstadiet. Men är jag förvånad? Inte ett dugg.

Hublot-and-Octagon-Strategy-Limited.jpg
Den enda förhandsvisningen vi fått av Bitcoin-hyllningen.

Undrar ni förresten varför det inte finns några bilder? Det gör vi med. Klockans exakta utseende är nämligen än så länge höljt i dunkel. 

Modellen har tagits fram i samarbete med Octagon Strategy Limited (OSL), som är en av Asiens ledande mäkleri av digitala tillgångar. 

Kommentar

Med allt sammantaget ovan lyckas Hublot med konststycket att förstärka sin ständigt närvarande ”douchebag”-aura. Inga förhandsbilder och betalning endast med kryptovalutan bitcoin – någon eventuell återbetalning är således inte möjlig. 

Det här känns enbart som ett desperat försök att åter bli relevanta. Men för mig faller det totalt platt. Och försöket att skapa någon form av mystik gör det bara än mer löjeväckande. Det här kan bli årets värsta klocksläpp, i alla kategorier.

Och trots det är den alltså, så här i Halloween-tider, redan slutsåld.

 

2 KOMMENTARER

    • Klockan i sig har vi inte sett ännu, men hela arrangemanget runtomkring och även idén i sig kräver en skämskudde stl XL.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.