Byter ut hela ledningen och ändrar företagsnamnet.

Efter att ha stått och balanserat vid ruinens brant blev Fortis Uhren uppköpta av en livsmedelsmogul, tillika klockentusiast. Nu har det anrika företaget fått en hel ny ledning och byter även namn från Fortis Uhren till mer ”internationella” Fortis Watches.

fortisweb.jpg
Jupp Philipp (t.v) och Lorenz Aebischer (t.h)

Nyckelperson blir förstås den nya ägaren, 42-åriga Jupp Philipp vars familjeföretag blivit framgångsrika på att sälja fruktsmaker och koncentrat. Men också nya vd:n Lorenz Aebischer, som har nästan tolv år bakom sig med olika roller hos Mido och fyra år hos Tissot.

Ny marknadsföringsstrategi

59529a4d08f57e316ba770c245db128c[1]
Som kosmonauternas val har Fortis fått besöka rymden fler än en gång.
Exakt vad vi har att vänta av Fortis framöver framkommer inte riktigt än. Jupp Philipp säger dock att ”prioriteten kommer att ligga på utbytet mellan partners och entusiaster”. Vad det innebär är lite svårtolkat, men en kvalificerad gissning är att man i allt större utsträckning kommer att börja använda sig av för varumärket relevanta ambassadörer.

Dessutom ska ett gäng piloter inom Austrian Airlines ha gått ihop och bett om en exklusiv modell enbart för dem. Något som kan återknyta till ovanstående i den kommande marknadsföringen. När det kommer till just PR har Fortis varit ett riktigt sänke i branschen.

Investerar ytterligare

Om den nya strategin leder varumärket rätt återstår att se. Men klart är att man nu har bättre förutsättningar än innan och dessutom har Jupp Philipp lagt in inte mindre än en miljon schweizerfranc, alltså drygt 9 miljoner kronor, ytterligare i kapital för att få en flygande start.

2 KOMMENTARER

  1. Se och lär av Christofer Ward, Sinn, Damasko, microbrands, Oris? Slår man underifrån måste man ha något att komma med. Pris (CW), teknologi (Sinn), hjärta
    (micros) eller heritage med ett några riktigt schyssta basdykare (Oris 65, Aquis). Alla dessa har gott om entusiaster i ryggen.

  2. Jag är böjd att hålla med. Fortis behöver ta med sig något eget till marknaden. Nu har man mest skvalpat runt i någon sorts ingenmansland och är ”inte ens kända på sin egen bakgård”, som förra vd:n uttryckte det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.