Marknadsplatsen Chrono24 avslöjar vilka som säljer bäst.

Patek Philippe har inte bara en lång och rik historia, utan har också blivit en av de ultimata statussymbolerna. Många har drömt om och drömmer kanske fortfarande om att en dag lägga en av de ikoniska modellerna till samlingen.

Men vilken modell är egentligen mest populär sett till rena försäljningssiffror? Enligt Chrono24 är det den kanske mest ikoniska av dem alla i Patek Philippes fantastiska bibliotek: Den så hett åtråvärda Nautilus, designad av den legendariske Gérald Genta.

Observera att samtliga priser nedan är angivna i USD.

Patek Philippe Nautilus Ref. 5711/1A-010

Skärmavbild 2018-11-13 kl. 18.29.56.png

Nautlius såg dagens ljus 1976 för första gången och satte, tillsammans med Audemars Piguets Royal Oak, en helt ny standard för sportiga armbandsur. Den som i dag säljs allra mest hos Chrono 24 är referens 5711/1A-010, som kanske mest liknar dagens modell.

Och priserna har, som ni kan se på ovanstående grafik, skjutit i höjden något enormt på senare tid. Allt på grund av långa väntelistor.

Patek Philippe Calatrava Ref. 3944J

Skärmavbild 2018-11-13 kl. 18.30.54.png

Andraplatsen tar klassiska, dressiga Calatrava (ref: 3944J). En betydligt enklare modell till sitt utförande i alla led. En liten dressklocka med en guldboett på beskedliga 33 mm i diameter och dessutom med ett kvartsverk.

Priserna har varit stabila de senaste åren och för många har detta blivit inkörsporten till att få bära en Patek Philippe på handleden.

Patek Philippe Aquanaut Ref. 5167A-001

Skärmavbild 2018-11-13 kl. 18.32.16.png

På plats nummer tre hittar vi en annan sportig modell, som till sin utformning delar vissa likheter med Nautlius. Det är så klart den än sportigare Aquanaut (ref: 5167A) En modell som intruducerades på marknaden år 1997.

Den har genom åren setts lite som ”en fattigmans-Nautilus”, men är fortfarande ytterst åtråvärd och prisutvecklingen har skjutit i höjden. Och med en kurva som pekar rakt uppåt så finns det ingen anledning att tro att den trenden kommer att avta inom den närmsta framtiden.

Patek Philippe Annual Calendar Ref. 5146G-010

Skärmavbild 2018-11-13 kl. 18.25.34.png

På fjärde plats och just utanför prispallen åtefinns Annual Calendar (ref: 5146G-010). Det här är en modell, som till skillnad från ovanstående, faktiskt fått se snittpriset sjunka över de senaste åren.

Som namnet antyder är den begåvad med en årlig kalender, som endast behöver korrigeras en gång om året – den 1 mars för att vara exakt. Boetten i vitguld mäter snudd på perfekta 39 mm och den gråa sunbursttavlan gifter sig perfekt.

Hela listan:


Läs mer:
Chrono24.se

2 KOMMENTARER

    • Den utvecklingen är ryslig. Exklusiv distribution tillsammans med en växande medelklass och vips är även priserna på andrahandsmarknaden oåtkomliga för oss vanliga dödliga för dinkor som denna…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.