Tudors eleganta kollektion har fått ett manufakturverk och ny design.

Tudor har sannerligen varit i ropet det senaste året och utvecklingen tycks inte stanna av, tvärt om. Nu presenterar man en uppdaterad version av sin Glamour-kollektion.

Tudor-Glamour-Double-Date-42mm-Manufacture-Movement-57100-5

Mest glädjande är att den numer inhyser det COSC-certifierade manufakturverket, kaliber MT5641. Dessutom har man övergått till en subsekund vid klockan 6 och ett stort datum visat i två separata rutor vid klockan 12. Lägg därtill en mönstrad tavla med vertikala linjer och, så klart flera, olika färgkombinationer.

Tudor-Glamour-Double-Date-42mm-Manufacture-Movement-57100-9

Även storleken har korrigerats och om det är till det bättre, eller sämre, är upp till var och en att avgöra. Nya Glamour Double Date mäter numer 42 mm i diameter. 

Ett vågat val

Tudor-Glamour-Double-Date-42mm-Manufacture-Movement-57100-1.jpg

Noterbart är också att urverket kan beskådas genom en glasbaksida, vilket får anses som lite udda då det rör sig om ett ytterst ”tooligt” snarare än elegant verk. En minst sagt annorlunda lösning till en modell som till det yttre är mer ”dressig”. Men så är ju företagets motto också ”Born to Dare”.

Enligt Tudor själva ska detta vara en dressigare klocka som klarar även tuffare utmaningar. En tuff klocka i lyxförpackning, helt enkelt. Vattenresistensen ligger på 100 meter, vilket får anses mycket bra för en mer stilfull modell. Det är dock ingen uppdatering mot tidigare.

Cirkapriser: 

Instegsvarianten (rostfritt stål med läderarmband) går för runt 31 000 kronor, för runt 33 000 kronor får du samma modell fast på stållänk. Om två-tons-varianten med guld, stål och läderarmband är din melodi får du räkna med drygt 35 000 kronor och ska du i stället ha en stållänk så landar prislappen på dryg 43 000 kronor. De som vill lyxa till det med diamanter som indexmarkeringar kan räkna med att få betala runt 7000 kronor extra.


Läs mer:

Tudors hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.