Älskade Musse Pigg tolkas av Damien Hirst.

I morgon, den 18 november fyller Musse Pigg hela 90 år. Det måste naturligtvis uppmärksammas och det gör Swatch med två limiterade modeller signerade den brittiska konstnären, Damien Hirst.

Musse Pigg har genom åren varit en populär figur på urtavlor lite varstans. Nu görs han i en ny, minimalistisk tappning av Hirst. Och resultatet är riktigt lyckat. 

Spot Mickey

Watch-2-Overlay-circles.png

Den mer nedtonade varianten, ”Spot Mickey” med svart boett och mörkgrå urtavla är kanske den mest tilltalande av de två – och den lär försvinna fort. Inte nog med att den mäter beskedliga, diskreta 34 mm i diameter, den görs endast i 1999 exemplar och kommer enbart att vara tillgänglig under 24 timmar, med start den 18 november. Cirkapris: 1700 kr.

Mirror Spot Mickey

Watch-1-Overlay_circles.png

”Mirror Spot Mickey” görs i en mer generös upplaga på hela 19 999 pjäser. Den är både mer färgglad och betydligt större med sina 41 mm i diameter. Här är den svarta urtavlan utbytt mot en speglande en. Den finns tillgänglig omedelbart, både online och i butiker. Cirkapris: 1200 kr.

Båda modellerna är givetvis i plast och kommer med ett matchande armband i silikon, som förärats med Damien Hirsts autograf samt logotyperna för Hirsts studio och Disney.

Första intrycket

Vi får inte glömma att Swatch en gång i tiden mer eller mindre räddade det sjunkande skeppet som den traditionella klockbranschen en gång var. Och jag måste erkänna att jag definitivt är ett fan av deras lite udda, ”funky” modeller.

swatch_03.jpg
Den specialdesignade boxen till Spot Mickey.

Här har man verkligen lyckats i samarbetet med Damien Hirst. Det är en riktigt fin liten hyllning av den tecknade ikonen och visst blev man lite sugen på att strosa runt med en Spot Mickey på handleden. Och spegelvarianten är inte så pjåkig den heller.

Om inte annat är detta en fantastisk julklapp till en riktig Musse Pigg-älskare.


Läs mer:

Swatchs hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.