Lanserar två nya modeller i ikonens ära.

TAG Heuer fortsätter på den inslagna racing-linjen och lanserar nu två nya modeller, som en hyllning till den legendariske Formel 1-föraren tillika första ambassadören någonsin för Heuers slogan ”Don’t Crack Under Pressure”, Ayrton ”Magic” Senna. 

TAG-Heuer-Carrera-Heuer-02-Tourbillon-Chronograph-Chronometer-Calibre-HEUER02-Automatic-Ayrton-Senna-2.jpg

Säg hej till Carrera Calibre Heuer 02 Chronograph Automatic och den spektakulära Carrera Heuer 02 Tourbillon Chronograph. 

Det råder inga som helst tvivel om var inspirationen är hämtad ifrån. Med skelleterade urtavlor, keramisk takymeterbezel och iögonfallande röda accenter, som bara skriker motorsport. 

Carrera Heuer02 Chronograph Automatic mäter 43 mm i dameter och drivs av, som namnet antyder, kaliber Heuer 02 automatic chronograph movement, som tickar på i 28 800 svängningar i timmen, har 33 juveler och en gångreserv på 75 timmar. Undertavlorna återfinns vid 3, 6 och 9. Cirkapris: 58 000 kr.

TAG-Heuer-Carrera-Heuer-02-Tourbillon-Chronograph-Chronometer-Ayrton-Senna-3.jpg

Så till den stora stjärnan här, nämligen Carrera Heuer 02 Tourbilion Chronograph. Det är en maffig pjäs med sin mattsvarta keramiska boett på 45 mm i diameter. Kronan och knapparna och klätts i matchande svart PVD. Här återfinns undertavlorna vid 3 och 9, medan vi vid klockan 6 hittar en tourbillon. 

TAG-Heuer-Carrera-Heuer-02-Tourbillon-Chronograph-Chronometer-Ayrton-Senna-2.jpg

Under huven sitter kaliber Heuer 02T COSC med 33 juveler och en gångreserv på 65 timmar. Det jobbar på i 4 Hz, alltså med 28 800 svängningar i timmen. 

Modellen är limiterad till 175 exemplar och har en prislapp på runt 190 000 kronor.

Första intrycket

Skelleterade tavlor har aldrig varit min kopp té, men här får Tag Heuer verkligen till det. Inte minst Carrera Heuer 02 Tourbilion Chronograph är ju urläcker med sin mattsvarta keramiska boett, svarta tavla och det röda accenterna i Senna-brandingen. Att man dessutom blir utan datumrutan mellan klockan 4 och 5 gör det bara ännu bättre.

Det här är den moderna, muskulösa TAG Heuer-racing-estetiken och den bara fungerar. Det råder nog inga som helst tvivel om att de här modellerna kommer att hitta en hemvist mer eller mindre direkt.


Läs mer:

TAG Heuers hemsida

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.