Oris har gjort det igen.

I en tid där vintage och brons har tagit över, så har Oris fått briljera ordentligt genom att kombinera sitt vintage-inspirerade formspråk med den rödaktiga metallen. När man släppte de limiterade Carl Brashear-modellerna fick världen se just hur vacker den kombinationen kan vara.

En vinnande kombination

I år när deras klassiska pilotklocka, Big Crown Pointer Date fyller hela 80 år(!) har man inte helt överraskande valt att fira en av sina historiskt viktigaste kollektioner med en spektakulär kombination, som kanske till och med överträffar Carl Brashear-modellerna.

Här har man matchat den 40 mm stora bronsboetten med en matt, militärgrön urtavla, index med Superluminova. Och så förstås den kända stora kronan.  Lägg därtill den röda markören på datumvisaren. En liten, men ack så viktig detalj som lyfter hela urtavlan.

Trogen originalet


Originalet Oris Big Crown Pointer Date från 1954

Man har behållit ganska mycket av den ursprungliga designen på urtavlan, vilket gör att den som helhet har en väldigt bra balans och inte blir för rörig.

På baksidan kan vi avnjuta det både trevliga och pålitliga Oris 754-verket genom safirglaset – något som höjer helhetsintrycket ytterligare.


Specifikationer:

Modell: Big Crown Pointer Date 80th Anniversary Edition
Referensnummer: 01 754 7741 3167-07 5 20 58BR
Urverk: Automatisk
Kaliber: Oris 745 (baserad på Sellita SW 200-1)
Mått: 40 mm i diameter
Gångreserv: 38 timmar
Boett: Brons
Vattentäthet: 50 m (5 ATM)

Cirkapris: 20 000 kr


Läs mer:

Oris hemsida

1 KOMMENTAR

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.