En modern pilotklocka från Pequignet.

Historien om Pequignet känner ni som läser oss till väl till vid det här laget. Vi har också recenserat två av deras mer eleganta, dressigare skapelser i form av Paris Royal och Royale Manuelle.

Det här blir ingen renodlad recension, utan en chans att stifta närmare bekantskap med en lite annan sida av Pequignet än den stilfulla. Här kikar vi närmare på den sportigare pilotmodellen, Royale Titane.

Design

DSC_0907

Att jag är både imponerad av och uppskattar Pequignets arbete går det nog inte att ta miste på. Och även om jag personligen föredrar den lite elegantare sidan, så är det bara att konstatera att man lyckas väldigt väl även här.

Jag gillar att man har gjort en pilotklocka med de klassiska Pequignet-attributen: Subsekund vid klockan 4 och gångreservsindikator vid klockan åtta. Tavlan är både välbalanserad och läcker med de röda och krispigt vita accenterna.

En sak som slår mig är att den har nästan lite racing-estetik över sig.

Specfikationer

DSC_0216

Den borstade titanboetten mäter 44 mm i diameter och det går inte att ta miste på att detta är en yrkesinspirerad klocka – den ska helt enkelt vara av modell större. Läsbarheten är mycket god, trots en lite mer komplicerad tavla än vad som traditionellt är brukligt.

DSC_0231

Och lysmassan presterar exceptionellt väl. Den är mer tilltagen på visarna, men skiner klart och länge även på siffrorna.

DSC_0168

Valet av titan som boettmaterial gör den dessutom fantastiskt lätt, trots sin tilltagna storlek. Det integrerade armbandet i vulkaniserat gummi fördelar dessutom vikten perfekt.

Urverk

DSC_0923

Här är det inga som helst överraskningar, utan det högpresterande manufakturverket Calibre Royal finns på plats även här. Varför ändra på ett vinnande koncept? Vi vet från tidigare försök att det är ett helt suveränt urverk, som alla gånger överträffar de specifikationer som krävs för att bli COSC-certifierad.

Att det dessutom är mycket trevligt att vila ögonen på gör förstås inte saken sämre.

Slutligen

DSC_0191

Pequignet har framgångsrikt skapat en pilotmodell trogen företagets klassiska estetik, som ger den en lite mer modern touch. Den är imponerande lättviktig och precis som förväntat har man inte fuskat med detaljerna.

DSC_0198

Det här är något för dig som vill ha en högkvalitativ, lättburen och unik pilotklocka, som du med största sannolikhet kommer att vara relativt ensam om här hemma i Sverige.

Prislappen för den här pjäsen landar på 45 000 kr.


Specifikationer

Boettmaterial: Titan
Diameter: 44 mm
Vattenresistens: 50 m
Urverk: Calibre Royal
– 21 600 svängningar i timmen (3 Hz)
– 39 juveler
– 72 timmars gångreserv
Funktioner:
– Timmar, minuter, sekunder (subsekund)
– Gångreservsindikator
Pris: 45 000 kr


Läs mer:

Pequignets hemsida

1 KOMMENTAR

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.