Med Royal Steel Worldtimer LEET försöker det svenska klockföretage Sjöö Sandström att flörta med esports-entusiaster och presenterar i samband med releasen även två ambassadörer från spelvärlden i Emil “HeatoN” Christensen and Tommy “Potti” Ingemarsson 

Modellen delar specifikationer med övriga klockor i Royal Steel Worldtimer-serien men har begåvats med en design som ska tilltala spelentusiaster. Boetten har DLC-behandlats svart och den tapisserie-mönstrade urtavlan som för tankarna till APs Royal Oak har ett grönt hårkors ovanför index vid klockan tre samt siffrorna ”1337” för LEET (eller elite) i samma färg.

Något som är lite ovanligt med klockan är att även boettlocket är svart (vanligast är obehandlat rostfritt stål) vilket gett Sjöö Sandströms designer extra utrymmet till att förtydliga klockans målgrupp.

Under huven tickar ett Sjöö Sandström G16, som tillverkas i Schweiz och slutmonteras hos Sjöö Sandström i Stockholm. Urverket är därmed inget äkta in-house-urverk även om namnet ger sken av det, dock är den förväntade prestandan i nivå med andra klockor i samma prisklass.

Från och med 2018 är Sjöö Sandström officiella tidtagare för den snabbt växande svenska elitserien. Ett partnerskap som även omfattar att leverera exklusiva klockor till ligans mest värdefulla spelare. vOm du är sugen på en leet klocka från ett svenska företag så kan det vara bra att veta att den endast går att köpa online!

Specifikation:

  • Boett: Rostfritt stål, svart DLC Ø41mm
  • Boettlock: Stainless steel Black DLC. Indvidiuellt numrerade.
  • Glas: Antireflexbehandlat safirglas
  • Lysmassa: Index samt visare är behandlade med SuperLuminova
  • Urtavla: Svart/grå tapisserie-mönstrad
  • Bezel: 24-timmars/GMT.
  • Armband: Gummi med viklås
  • Vattentäthet: 10 ATM (100 meter).
  • Urverk: SS G16 Automatiskt
  • Listpris: 19 800 SEK

Mer info här

Personlig reflektion

Det är kul att Sjöö Sandström vågar sticka ut hakan och bryta ny mark. Då mekaniska kvalitetsklockor fått ett uppsving hos den yngre publiken är det inte alls omöjligt att de lyckas kränga en del klockor i LEET-serien…. men jag kan för allt i världen inte förstå varför de har med texten ”1337” på urtavlan. Det känns alldeles för mycket mIRCwar och 90-tal för mig.

Bortsett från det klavertrampet tycker jag att det är en spännande release som helt klart är värd en närmare titt om designen tilltalar dig!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.