Klockrents avslöjande bekräftas i pressmeddelande.

Som det enda nyhetsmediet i världen kunde vi på Klockrent.org avslöja redan i början på april i år att Baselworld kommer att fortsätta efter 2019, om än i annan form, till skillnad från de uppgifter andra medier publicerat om en befarad nedläggning.

Uppgifterna från våra källor bekräftades senare i en intervju – och nu är det alltså klart. Baselword och SIHH kommer att synkroniseras, för att branschen och media ska få bästa möjliga förutsättningar och dessutom kunna minska sina utgifter.

DSC3219-JPG
SIHH har inlett klockåret, nu flyttas den fram till slutet på april från och med år 2020. © SIHH 

”Kommer att gynna såväl besökare som media och rentav hela branschen”

Båda mässorna kommer att senareläggas. SIHH flyttar från januari till mellan 26-29 april 2020 och Baselworld flyttas från slutet av mars till 30 april-5 maj.

– Vi har fört en dialog med SIHH och har tillsammans med dem funnit en lösning, som kommer att gynna såväl besökare som media och rentav hela branschen enormt, säger Mihel Loris-Melikoff, vd för Baselworld.

– Det här samarbetet mellan de två mest framstående mässorna i branschen står för ett rejält genombrott för framtiden, fortsätter han.

Så var önskemålen

BASELWORLD 2018
Kommer Swatch Group tillbaka nu?

Enligt de varumärken Klockrent.org talat med har önskemålet varit att tidigarelägga Baselworld, för att på så vis kunna presentera och visa upp årets nyheter så tidigt som möjligt. Nu återstår det att se hur det upplägget förändras, när mässorna flyttas närmare sommaren i stället.

Avtalet mellan Baselworld och SIHH är skrivet till år 2024.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.