Otroligt glad och stolt att äntligen få se lite mer av svenska märken på marknaden. Om ni är som mig och uppskattar ett riktigt svensktillverkat dressur med vintagestuk så kanske denna recension kan passa.

Vi på Klockrent har fått chansen att känna och klämma lite på Bravurs ”Scandinavia” modell i färgen ”Sparkling white” med automatiskt urverk.
Urtavlan finns förövrigt även i färgerna Midnight blue och Jet black.
Häng med!

Design och materialval

Första intrycket – ”Swedish Soul”

När leveransen kom öppnade jag lådan och emballaget med entusiasm. Jag måste medge att jag blev mäkta imponerad av paketeringen och fodralet som klockan kom i. Väldigt fin och ovanlig presentation. Den svenska flaggan tillsammans med de övriga Skandinaviska länders flaggor är lite mäktigt. Nu har förväntningar på varan i fodralet plötsligt ökat snäppet ytterligare.

Svensk själ har Bravur sagt. Det är inte en tillfällighet att man har valt Sandviktillverkat stål av hög kvalité till boetten. Klockan är tillverkad och testad av erfarna urmakare och ihopplockad i Båstad. Även det handgjorda läderbandet som kommer med klockan är svenskt och görs av Tärnsjö Garveri. Jag återkommer lite mer om det i senare del av denna recension.

Safirglaset med antireflekterande beläggning gör inte bara klockan mer reptålig utan ökar även läsbarheten av urtavlan avsevärt. De guldfärgade visarna och indexen på den kritvita urtavlan sticker ut, framför allt i solljuset. Inre minutringen är printad vilket gör att den inte riktig stör eller konkurrerar med gulddetaljerna. Tillsammans ger detta ett intryck av nymodighet med vintagetänk. Vit + guld = sant har vi sett i dagens trend. Ovanför 6:an ser vi också ett datumfönster med guldfärgad kant.

Under huven – ”Swiss Heart”

Under det svenska hantverket sitter ett helt okej urverk i form av Selitta SW300-1. Samma urverk sitter också i klockor från både IWC och Bell & Ross så de är i gott sällskap. Det är ett automatiskt urverk med datumfunktion, baserat på ETA 2892 med 25 juveler och en frekvens på 28800 svängningar i timmen(4 Hz). Gångreserven ligger på ungefär 38 timmar.

På handleden

39 mm sitter som en smäck på min handled. Jag brukar bära klockor med storlek på runt 36-40 mm så denna känns alldeles perfekt. Det är också en storlek som passar de flesta handleder. För de med mindre handled så sitter klockan fortfarande bra eftersom den är relativ tunn (10,1 mm) och dessutom sitter på ett läderband. Läderbandet är välgjort och är fantastiskt fint, framförallt denna färg som ni ser på bild. Finns även i brunt och svart.

Mer om företaget och klockan hittar ni på deras hemsida

Specifikationer:
Boettmaterial: Rostfritt stål
Diameter: 39 mm
Tjocklek: 10,1 mm
Bandhornsbredd: 20 mm
Vattenresistens: 5 ATM
Funktioner:
– Timmar, minuter, sekunder, datum
– Kronograf – sekundvisare och minutvisare
Urverk: Sellita SW300-1
– 28 800 svängningar i timmen (4 Hz)
Pris: 9950 sek.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.