Allt fler väljer att betala tråslöst, med mobilen och andra smarta ”wearables” och för dryg två veckor sedan hoppade Coop på tåget med nya betalterminaler som gör plånboken än mer obsolit.

Nu ger sig den svenska klocktillverkaren TRIWA in leken och släpper en serie smarta klockarmband för ”dumma” klockor under namnet Tapster.

Klockarmbanden har begåvats med NFC-chip för trådlösa betalningar och är framtagna tillsammans med Fidesmo som tillhandahåller betalningslösningar medan lädret kommer från svenska Tärnsjö Garveri.

Tapster kommer i de tre vanligaste storlekarna och monteras enkelt med snabbfäste. Inledningsvis kommer Tapster erbjudas i tre olika färger.

Inledningsvis är tjänsten begränsad till Mastercard utgivna av SEB men TRIWA och Fidesmo lovar stöd för fler norsika banker inom kort.

Armbandet säljs i Sverige av Stjärnurmakarna Sturegallerian och i TRIWAS egen affär i Stockholm. Det är tyvär fortfarande skralt med information om tillgänglighet men priset kommer landa på 795 kr.

Tycker ni detta låter intressant? Med stöd för fler banker kan jag absolut tänka mig att testa klockaarmbandet. Jag hade dock gärna sett en version i gummi eller annat vattentåligt material då det framförallt är på stranden jag skulle vilja slippa ha med en plånbok.

Läs mer på TRIWAS hemsida.

2 KOMMENTARER

  1. Intressant, hur ser det ut med magnetiska fält på smarta kortläsare i butikerna? Vore tråkigt och dessa påverkar klockan när man skall blippa sin betalning. Och som du säger så vore ett sport vänligt armband intressant till förmån för läder.

    • Det elektromagnetiska fält som NFC-läsaren avger (chippet är ju helt passivt) är nog inte tillräckligt starkt dör att påverka klockan. Det är nog avsevärt lägre än tex en mobiltelefon som ringer/vibrerar. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.