Nomos visar nu upp sina nya sportiga kollektioner i Tangente Sport och Club Sport och en ny länk. Samtliga klockor mäter 42 mm i diameter och därmed väljer Nomos att fokusera på lite större klockor än de brukar. Helt okej med tanke på att de är tänkta som sportklockor med 300 m vattentäthet. Men i alla fall jag hade gärna sett varianter om 38 mm.

Två Tangente Sport och en Club Sport

Det rör sig alltså om en uppdatering av befintliga modeller som delar det alldeles utmärkta in-house-urverket DUW 6101 och som har begåvats med en frän stållänk.

Den nya länken påminner om Casios klassiska stållänk, men är antagligen ett ordentligt steg upp i kvalitet. Länken sätts samman för hand och innehåller 145 unika delar. Den ska ge de lite mer robusta klockorna än mer tyngd än vad textil eller gummi hade gjort.

Personligen har jag fastnat lite för den vita Tangenten och det ska bli kul att ta en närmare titt på den inom en snar framtid. Jag tycker de ligger aningens högt i pris då de listar runt 40 000 kr. Men man får en hel del klocka för pengarna och Nomos har hittat ett intressant omtag på den klassiska Bauhaus-designen som gjorde dem kända från första början.

Läs mer på Nomos hemsida: https://nomos-glashuette.com/en/watches/new-releases/sport

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.