ZODIAC börjar få vind under vingarna och släpper ännu en re-issue av en äldre modell. Denna gång är det dock inte en dykare utan en pilotklocka med GMT (två tidszoner).

ZODIAC Limited Edition Aerospace GMT Chronograph var lite av en snackis på redaktionen i morse och sammanfattningsvis så fick den flera tummar upp; både för att designen är trogen originalet från 60-talet och för att ZODIAC valt att hålla nere diametern till beskedliga 40 mm.

Originalet till vänster

Mycket limiterad upplaga

Något som däremot inte uppskattas av oss på Klockrent är hysterin kring limiterade utgåvor (vi tittar på dig Omega!). ZODIAC har valt att släppa modellen i två färger, svart & grå likt originalet och den orange & ljusblå (som jag tycker är snyggast). Båda varianterna släppt i 182 individuellt numrerade exemplar. Så skynda att fynda om gillar modellen!

Priset då? Jo, med tanke på hur limiterad modellen är kommer de säkert sälja slut till det rekommenderade priset á 17 000 kr.

Specifikationer

  • Boett: 40 mm x 48 mm
  • Tjocklek: 13 mm
  • Bandbredd: 20 mm
  • Urverk: ETA2893-2 (Automatic)
  • Referens: ZO9401
  • Pris: cirka 17 000 kr

Kommentar

Jag gillar inte små serier med limiterade upplagor då det mest känns som en marknadsföringsgimmick MEN jag gillar verkligen utseendet på den orangea och ljusblå varianten och tycker ändå priset känns okej med tanke på att ZODIAC visat att de kan leverera god kvalitet i mellanklassegmentet. Jag skulle kunna tänka mig att lägga mitt agg mot limiterade utgåvor åt sidan och slå till på en.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.