Det brittiska märket Bremont släpper en limiterad utgåva med inspiration från det klassiska lyxbilmärket ”Jaguar”. Bremont har tidigare mest varit förknippade med flyg (som man kan ana när man ser propellern i logotypen) men det känns ändå rätt när två urtypiska brittiska tillverkare slår sina påsar ihop. Man får självklart känslan att de tagit inspiration från de två bevingade märkena — Bentley och Breitling — som har hållit ihop sedan 2003 i sitt ”Breitling for Bentley” partnerskap.

Klockan i fråga är en bi-compax kronograf i 43 mm med blå urtavla och kommer endast släppas i 300 exemplar. Baksidan är öppen och visar upp en fräck rotor i formen av den klassiska Jaguarratten. Som en liten extra touch så levereras klockan i en läderförpackning som signeras av Ian Callum, den nuvarande designchefen hos Jaguar.

Har man handlederna för att bära upp den så kan den nog sitta fint på armen när man plockar fram ”Jaggan” i sommar och tar ut den på en sväng.

Urverk: BE-50AE, 42h kraftreserv.
Storlek: 43 mm.
Vattentålighet: 100 meter.
Armband: 22 mm blått läderarmband.
Pris: 59 200 kr

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.