Redaktionen har valt ut de fem bästa modellerna ur Omegas uppdaterade katalog.

Omega släppte under slutet av förra veckan ett rejält gäng nyheter. Glädjande nog fick vi se en mer lekfull version av varumärket, som dessutom firar Apollo 11:s 50-årsjubileum riktigt ordentligt.

Här nedan har vi tillsammans valt ut våra favoriter bland de nya modeller som nu presenterats för allmänheten.

Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition

Personligen har jag aldrig varit något stort fan av Speedmastern, även om jag rent objektivt kan uppskatta den för vad den är. Men den här jubileumsversionen är något alldeles speciellt. Den mörkgrå tavlan, med de svarta undertavlorna, det historiska ögonblicket i undertavlan vid klockan 9 och de gyllene accenterna. Wow, bara wow. 

Men varför Limited Edition (särskilt när det fortfarande är 6969 ex som tillverkas) ? Den här pjäsen ska naturligtvis bli en del av den ordinarie kollektionen. För mig är den en riktig showstopper. 

Pris: 95 100 kr


Omega Co-Axial Master Chronometer GMT Worldtimer

Om vi bortser från storleken på 43 mm, Worldtimers är inte sällan på den större änden av skalan, har Omega här lyckats göra något riktigt fint av en i övrigt ganska tråkig modell (Aqua Terra). Som World Timer fungerar den dock alldeles utomordentligt. Tavlan är välbalanserad, den blå tonen i modellen jag valt här är superb och även den där minutvisaren jag traditionellt sett haft svårt för gör sig helt perfekt här. Det här känns som ett riktigt verktyg, som samtidigt möter en viss klassisk elegans – snyggt!

Pris: 87 600 kr.


Omega Seamaster 300 Co-Axial Master Chronometer 41 mm

Här har Omega tagit ut svängarna ordentligt och faktiskt lyckats riktigt bra. Här har man lekt med material på ett alldeles suveränt vis. Seamaster 300 är sedan tidigare Omegas mest dressiga dykarur och den retrodoftande designen gör sig alldeles utmärkt även till mer färgglada toner. Min personliga favorit ur Malachite-kollektionen är modellen med grön malakittavla och guldboett. Den går helt enkelt inte att slita blicken ifrån. Men även varianten med blå malakittavla och platinaboett är riktigt läcker.

Det här faller under kategorin ”saker jag inte visste att jag ville ha, men nu verkligen behöver”: malakiturtavla. 

Pris: 261 800 kr (guld), 416 800 (platina).


Omega Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited Edition 

Klockor i helguld kan många gånger bli direkt vräkiga och inte ett dugg tilltalande. Men här har Omega förärat sin klassiker en riktigt trevlig ”makeover” i guld, som verkligen fungerar. Den mörkröda ringen med takymeterskala tillsammans med de onyxsvarta accenterna får verkligen ihop kompositionen på ett mycket trevligt sätt.

Just den här varianten görs i en limiterad upplaga á 1,014 exemplar. 

Pris: 342 000 kr. 


Omega Speedmaster Co-Axial Master Chronometer Moonphase Chronograph

Det står klart att Speedmasterkollektionen blev den absoluta vinnaren när vi plockade ut våra favoriter. Vi rundar nämligen av med ännu en sådan modell här, med silvertavla och härligt röda kontraster, även i månfasindikatorn. Som vi tidigare skrivit om: rött är på väg att bli en trendfärg och här lyckas Omega lyfta fram den i huvudrollen på ett utomordentligt vis.

Den väl tilltagna boetten på 44.25mm är tillverkad i platina, så räkna med lite slagsida när du rastar den här rejäla pjäsen. Att använda plånboken som motvikt lär också bli svårt. Den här ”finkan” kommer nämligen med en lika maffig prislapp.

Pris: 534 400 kr.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.