1969 lanserades Heuer Monaco, en rektangulär racingkronograf som snabbt fick ikonstatus i motorsportvärlden tack vare birollen i filmen Le Mans där den bars av den stekheta skådespelaren Steve McQueen.

King of Cool – Steve McQueen, en legendarisk influenser

2019 säljer Monaco fortfarande bra och detta firar TAG Heuer med att släppa 5 limiterade urtavlor inspirerade av de årtionden modellen funnits. För att hålla klockpressen på tårna har TAG Heuer valt att sprida ut lanseringen av respektive variant – först ut är 70-talet.

Vi verkar inte behöva vänta i tio år på 80-talet denna gång.

TAG Heuer Monaco 1969-1979 Limited Edition

En urtavla inspirerad av filmrullen som gjorde den känd?

Med en grön Côtes de Genève-mönstrad urtavla, burriga komplementfärger, och index ”all over the place” får man väl ändå anse att TAG Heuer enkapsulerat 70-talets designanda med bravur. I övrigt delar klockan boett och urverk med sina kullsyskon i Calibre 11-serien.

Klockan är tyvärr redan slutsåld på flera marknader, så om du är sugen bör du slå till nu – varje variant tillverkas nämligen bara i 169 exemplar.

Drygt 6 500 frihetsdollar verkar vara riktpriset för jubileumsutgåvorna och du kan läsa mer om varianterna allteftersom de lanseras på TAG Heuers hemsida.

Personligen är jag väldigt nyfiken TAG Heuers tolkning av 80-talet!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.