Vi besökte IWC:s pressevent i Stockholm, där man visade upp årets nyheter och berättade om det svindlande projektet ”The Longest Flight.

Samtliga bilder tagna av Alma Vestlund / Studio Femme.

IWC var på besök i Stockholm och höll, med hjälp av Presskontakterna, ett litet event på Tvätteriet där årets nyheter presenterades. Man bjöd också på mer information om ”The Longest Flight”, ett spektakulärt projekt där piloterna Matt Jones och Steve Brooks, från Boultbee Flight Academy, ska flyga jorden runt i en MK9 Spitfire.

IWC såg snabbt till att bli en del av det här projektet och tog fram den klocka, som piloterna ska bära under sin resa för att kunna navigera på bästa vis.

PILOT’S WATCH TIMEZONER SPITFIRE EDITION “THE LONGEST FLIGHT” syns här i mitten. Naturligtvis är den redan slutslåld.

I skrivande stund är det 63 dagar kvar till take-off och för den som är nyfiken på mer information – det bör du vara, tro mig – så hittar du allt HÄR. På hemsidan finns såväl en nedräkning, som den planerade rutten. Jag kommer i alla fall att följa det noggrant när det väl är dags, ingen vet nämligen hur detta ska sluta.

Den stora snackisen bland besökarna blev dock en helt annan pjäs, nämligen Top Gun ”Mojave Desert” Edition. En också slutsåld limiterad upplaga i sandbeigea och bruna toner. Den blev omåttligt populär och försvann i redan i förbeställningsstadiet. Det är inte svårt att förstå varför, det är en helt suverän modell som går i något udda, men otroligt läckra färger.

Top Gun ”Mojave Destert” Edition, här till höger i bild.

Det blev en lyckad lunch med trevliga klockor, härlig lunch och roliga samtal. Jag personligen föredrar just lite mindre, mer personliga event som dessa.

Mina personliga favoriter var dock IWC:s Spitfire-modeller i brons. Den gröna tavlan gick i perfekt harmoni med den nu så populära metallen. I synnerhet den klassiska, enkla modellen med tre enbart tre visare var riktigt trevlig. Den satt alldeles utomordentligt bra.

Hela ”lineupen” för dagen.

Det minglades, provades klockor och avnjöts lunch av hjärtans lust. Tvätteriet är en liten förgrening till restaurang Adam & Albin och har ni inte besökt denna än, så är det absolut att rekommendera för dig som vill få en härlig matupplevelse.

En viss Brellum Duobox hamnade i fokus för en stund.
Alla klockor gick runt och provades av hjärtans lust.
Alla detaljer inspekterades noggrant.
En suverän huvudrätt.
Som följdes av en minst lika suverän efterrätt.
IWC har verkligen gått ”all-in” på sina pilotmodeller i år.

Läs mer:

IWC:s hemsida.

Hemsida, ”The Longest Flight”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.