Lanserar en ny och mer tillgänglig kollektion i sportsegmentet.

Mina damer och herrar, vi är tillbaka. Sommaren är inne på upploppet, hösten står för dörren och Bell & Ross har presenterat en ny sportklocka. Ja, ni läste rätt. Bell & Ross adderar sin välkända design till ett populärt segment, där Audemars Piguet och Patek Philippe är kungar i dag. 

Zenith gjorde ett suveränt försök att göra sportklockan mer tillgänglig med vad som, enligt oss, var ett av förra årets i särklass bästa släpp på Baselworld. Nu tar Bell & Ross ytterligare kliv framåt och lassar upp nya BR 05. Den enda frågan är: varför har de inte gjort det tidigare?

Deras tooliga och snudd på industriella look emellanåt är ju som gjord för en sportklocka, om ni frågar undertecknad. En bild som förstärks ytterligare när vi nu tittar närmare på den nya kollektionen. 

Den kommer i lite olika färgalternativ med antingen en svart, blå, eller grå urtavla i sitt grundutförande i stål. Här finns också en skeletterad variant. Naturligtvis finns här även en variant med boett och integrerat armband i roséguld, som matchas med en svart urtavla. 

Pris

Priset börjar på runt 40 000 kr (med gummiarmband på stål) och går via ca 45 000 kr (integrerat armband i stål) och 60 000 kr (skeletterad urtavla) hela vägen upp till 300 000 kronor (roséguld). 

En av anledningarna till att man kan hålla priset nere, även i jämförelse med Zenith Defy Classic är att här arbetar ett BR-CAL.321, som bygger på Sellitas SW300-1-verk.

Intryck

Kul att se Bell & Ross ge sig in och konkurrera i den här kategorin och göra det på sitt egna personliga vis med en modell som dessutom bärs betydligt mindre än deras redan etablerade modeller. Här har man chansen att både nå ut till en bredare publik, samt göra sportklockan mer tillgänglig. 

Frågar du undertecknad är det här ett av årets bästa släpp. Det enda märkliga är att man väljer att lansera nu och inte under Baselworld, där den verkligen hade stuckit ut ur mängden.

Min personliga favorit är modellen helt i stålutförande med blå urtavla – otroligt läcker. Modellen i roséguld med svart urtavla är dock direkt avtändande. Men så har jag också oerhört svårt för den färgkombinationen sedan innan. 


Specifikationer:

Diameter: 40 mm 
Boettmaterial: Satin-polerat stål
Urtavla: Svart, blå, stål, eller skeletterad
Vattenresistens 100 m
Armband: Satin-polerat stål, eller gummi, med viklås
Urverk: BR-CAL.321
– Frekvens: 28 800 vph
– Gångreserv: 38 timmar
– Funktioner: Timmar, minuter, sekunder, datum.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.