Om oss

Finns det plats och intresse för en fristående blogg, dedikerad till enbart klockor, på svenska? Det tror vi på Klockrent. Vår ambition är att förmedla vår passion för klockor, stora som små. Vi vill även ge dig som läsare en överskådlig bild av nyhetsläget i klockvärden.

I dag är vi inne i en uppstartsfas, där vi testar oss fram helt enkelt. Vi rekryterar skribenter, diskuterar med samarbetspartners, knyter kontakter och jobbar utifrån en långsiktig plan för att på sikt kunna erbjuda Sveriges bästa sajt om klockor.

Vår målsättning är att vara lättillgängliga, lättlästa, initierade, intressanta och relevanta. Vi vill inte bara skriva om haute horlogerie, vi vill nå ut bredare. Vi vill visa upp och prata om klockan i dag. Om det traditionella hantverket, om den smarta klockans frammarsch, om modeklockans roll i samhället och branschen. Vi är hundra procent klockor.

Vi vill göra recensioner, skriva om komplikationer och bidra med allt det som får oss att ticka. Vi vill sätta klockan i fokus. Som vår konung sade:

”För Sverige i tiden”.

Varmt välkommen, vi hoppas att du ska trivas och utvecklas tillsammans med oss.

Vill du vara med och bidra med innehåll?

Maila oss, berätta kort om dig själv och skriv gärna en text om något som du brinner för. Det kan till exempel vara: En historisk text om ett märke. En recension. En personlig berättelse om hur du blev klockbiten. En personlig berättelse om och hyllning till din egen favoritklocka. Eller något du kommer på helt själv. Välkommen med din ansökan! (OBS: Allt arbete vi gör är i dagsläget idéellt. Vi drivs av vår passion och viljan att dela med oss av den).

Mail: kontakt@klockrent.org